Kun je tinnitus voorkomen?

Een goed gehoor is belangrijk, je gehoor gebruik je dagelijks en het is essentieel in het dagelijkse leven. Als je dus problemen hebt met je gehoor dan is dat super frustrerend en je zult merken dat jouw gehoorproblemen belemmerend werken in het dagelijkse leven. Dus is het belangrijk om daar wat aan te doen, of althans proberen om de tinnitus te voorkomen. In deze blog lees je over hoe je tinnitus kunt voorkomen.

Untitled (600 × 400px) (3)

De oorzaken van tinnitus

Om te weten hoe je tinnitus kunt voorkomen is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe tinnitus ontstaat. Zo weet je namelijk ook hoe je het kunt voorkomen. Tinnitus ontstaat door gehoorbeschadiging. Dit kan komen doordat je te maken hebt met een verkoudheid, geperforeerd trommelvlies of stres

Er zijn veel meer oorzaken van tinnitus maar de meest voorkomende oorzaak is toch langdurige blootstelling aan veel te harde geluiden. En daar kun je natuurlijk wel degelijk wat aan doen. En dat is ook belangrijk om het risico op tinnitus te verminderen.

Hoe kun je tinnitus voorkomen?

Er zijn diverse manieren waarop je tinnitus kunt voorkomen. De meest belangrijke van allemaal is er voor te zorgen dat je geen tinnitus oploopt omdat de kans dat tinnitus geneest heel erg klein is. Je kunt tinnitus voorkomen door er voor te zorgen dat je oren niet te lang blootgesteld worden aan harde geluiden. Te harde geluiden zijn namelijk funest voor je gehoor.

Om je oren hiervoor te beschermen kun je bijvoorbeeld speciale oordoppen kopen wanneer je naar een omgeving gaat met harde geluiden, denk aan een discotheek, club of festival. Het geluid op een festival of in een club is van een hoog aantal decibel. Tien minuten in zo’n ruimte is al voldoende om gehoorschade op te lopen.

Untitled design (54)

Daarom is het belangrijk om alles op alles te zetten om gehoorschade te vermijden. Misschien staat het niet stoer om op een festival rond te lopen met oordopjes maar het is nog minder stoer als je de rest van je leven te kampen hebt met nare geluiden in je oor die onophoudelijk doorgaan en niet meer stoppen.