Wat zijn de symptomen van tinnitus

Oorsuizen zijn vreselijk vervelend en kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd hebben namelijk een grote impact op het dagelijks leven. Tinnitus kan in verschillende gradaties plaatsvinden maar of het nu licht of matige klachten zijn, tinnitus kan je leven echt behoorlijk op de kop zetten. Maar wat zijn dan de symptomen van tinnitus? Dat kun je hier lezen in deze blog.

Untitled design (60)

De symptomen van tinnitus

Er zijn verschillende vormen van tinnitus en dat maakt dat er ook een hele waslijst aan symptomen bestaan van tinnitus. De meest voorkomende vorm van tinnitus is het continu horen van een pieptoon of brom in het oor, die niet meer stopt. Maar ook het geluid van een remmende trein of straaljager is bekend bij tinnitus. Deze laatste twee zijn natuurlijk niet echt fijne geluiden

Er zijn nog veel meer geluiden die onder tinnitus vallen en het hangt een beetje van de vorm van de tinnitus af welke geluiden en hoe intens deze beleefd worden.

De KNO arts

Wanneer je denkt last te hebben van tinnitus is het raadzaam om langs de huisarts te gaan. De huisarts kan namelijk goed helpen bij het stellen van de diagnose. Als de diagnose tinnitus is vastgesteld is het verstandig om een doorverwijzing te krijgen naar de KNO arts. De KNO arts is de aangewezen specialist op het gebied van tinnitus en het gehoor.

Door een consult te doen bij de KNO arts kan de arts op zoek gaan naar de oorzaak van de tinnitus. Maar de kans dat de definitieve oorzaak gevonden wordt is erg klein. Als de oorzaak wel bekend is dan is het misschien mogelijk om hier iets aan te doen zodat de tinnitus opgelost kan worden. Maar een definitieve oplossing voor tinnitus vinden, die kans is dus klein.

Untitled design (61)
Untitled design (62)

Behandeling van tinnitus

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het heel lastig om volledig te genezen van tinnitus. Op een enkeling na die het geluk heeft dat tinnitus bij hen verdwijnt is het voor de grootste gros van de mensen zaak om de tinnitus te leren accepteren. De behandeling van tinnitus is dus ook gericht op de acceptatie en het verminderen van de klachten.