Verslag voetbal voor Steven

Voetbal voor Steven

Op 13 mei 2017 heeft er een benefietwedstrijd plaatgevonden bij
voetbalvereniging Apollo ‘69 te ‘s- Gravenpolder (Zeeland).

Deze wedstrijd stond in het teken van Steven Vos die op 12-jarige
leeftijd door een herpesvirus in zijn gehoorgang een ernstige vorm van
tinnitus/hyperacusis opliep.

Zei je Steven, dan zei je voetbal. Hij wist van de meeste spelers wereldwijd de namen,
hun prestaties, heden en verleden en was een groot Ajax-fan. Zelf voetbalde Steven met volle overgave bij Apollo ‘69 totdat hij ziek werd. Steven heeft zijn leven beëindigd op 16 jarige leeftijd.

De opbrengst van deze “wedstrijd” gaat naar de Stichting Gaby Olthuis Fonds, teneinde meer onderzoek te bewerkstelligen naar tinnitus/hyperacusis.

tinnitus

Verslag 13 mei 2017 Herdenkingswedstrijd voor Steven en tinnitus

Door Els Vrugt, moeder van Steven

Toevalligerwijze kwam ik tegelijk met Joan, de moeder van Gaby, aan op het parkeerterrein bij de voetbalvereniging. Wij waren hier samen voor onze dappere kinderen, samen om meer bekendheid te geven aan tinnitus en wat voor enorme gevolgen tinnitus kan hebben.

Zoals de verslaggevers en vooral de  ‘stoere voetbalmensen’ ons tegemoet traden was hartverwarmend. Zij waren belangstellend, begripvol en toonden zich betrokken bij Steven en ook bij Gaby’s geschiedenis.

Vrijwel direct na onze komst stapten de mensen binnen van SBS Hart van Nederland en Omroep Zeeland. De “reporters” gingen de voetbalvrienden van Steven opzoeken en camera en precieze locatie uittesten en opstellen. Joan en ik hadden even tijd voor een praatje met enkele mensen van de vereniging en om de herdenkingstafel in te richten. Ontroering was er bij het uitpakken van de kaarsjes met Stevens foto en die van Gaby voor op de tafel met ook Stevens laatste teamfoto.

Totdat de wedstrijd begon werd ik in beslag genomen door interviews met SBS en omroep Zeeland waarin ik me voorgenomen had het over mij heen te laten komen en gewoon mezelf te zijn. Deze media aandacht was geregeld door de initiatiefnemer van deze dag, mijn neef Jordy Vrugt.

Bij het begin van de wedstrijd en opkomst van de 2 voetbalteams was er muziek, een voorwoord van de voorzitter van de jeugdafdeling van Apollo en een indrukwekkende minuut stilte. De dreigende luchten met regenwolken, boven ons, dreven over tijdens de wedstrijd.. Tijdens de minuut stilte stond ik in de Duck-out met kippenvel en gedachten aan deze plek waar Steven met zoveel plezier en enthousiasme voetbalde toen hij nog gezond was en alles kon. Na de aftrap, door mij gedaan, kon het spel beginnen.

Iedereen, jong, oud, spelers en toeschouwers genoten zichtbaar van deze mooie spannende wedstrijd,  op deze liefdevolle dag!

Na de wedstrijd was het tijd voor het uitreiken van de herdenkingsmedailles die ik had laten maken voor de spelers van beide teams. Ik besloot met onderstaande woorden omdat het zomaar Stevens woorden geweest hadden kunnen zijn.

Als de morgen zonder mij begint

denk dan niet dat we ver van elkaar zijn

Want elke keer als je aan mij denkt

ben ik hier, in je hart

En zo is het, Steven leeft voort in vele harten, dat was voor mij geweldig om te zien en te voelen. Een dag met een gouden randje!

Meer zien? Klik hier voor het item op Hart van Nederland en hier voor het item op Omroep Zeeland. 

 

 

 

 

2 thoughts on “Verslag voetbal voor Steven”

  1. De herdenkingswedstrijd voor Steven was er een om niet snel te vergeten. Het familieteam won met 6-2. Maar belangrijker was de emotionele winst. Deze ziekte op de kaart zetten is heel belangrijk. Voor zijn moeder kan men alleen maar respect hebben. Een kind afgeven is vreselijk. Zij gaat er zo goed mogelijk mee om. We kregen allen een herinneringsmedaille en deze zullen we koesteren.

    Koos van der Breggen, coach van het familieteam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *