Stichting Gaby Olthuis Fonds doneert € 100.000 aan het Prinses Maxima Centrum

Stichting Gaby Olthuis Fonds ontvangt schenking van € 100.000 en doneert deze schenking aan het Prinses Maxima Centrum!

Op 1 januari 2018 is de Nationale Hoorstichting gefuseerd met Stichting Veiligheid.NL om zo de continuïteit van haar missie inhoudelijk en financieel te borgen. In het kader van deze fusie is besloten een deel van het vermogen van de Nationale Hoorstichting aan nader te bepalen projecten te schenken. Deze projecten moeten de gehoorzaak in brede zin dienen.
 Zodra het bestuur van de Stichting Gaby Olthuis Fonds hiervan op de hoogte was, heeft zij een subsidie aanvraag ingediend voor een onderzoek naar ‘Tinnitus gedurende en na kinderkankerbehandeling’. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht.

Wij waren blij verrast en zijn zeer verheugd dat dit subsidieverzoek is gehonoreerd voor een bedrag van € 100.000!
 Met dit geld steunen wij het onderzoek naar kinderen, die hun kanker overleven, maar wel in 40% van de gevallen aan hun genezing ernstige tinnitus overhouden. Mogelijk kan, op basis van de onderzoeksresultaten, de behandeling worden aangepast, zodat deze kinderen wel van hun kanker genezen, maar zonder daar tinnitus aan over te houden. De Stichting Gaby Olthuis Fonds voelt het als een eer dit onderzoek te kunnen steunen!

tinnitus fonds
Van links naar rechts:
Martine van Grotel, Marianne Schulpen, Annelot Meijer, Diana Monissen,
Joan van Baarle, Marry van den Heuvel-Eibrink, Eva Clemens, Maarten
Steemers, Hermance Collot d’Escury.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *