Gevangen in Geluid (het boek)

Gevangen in geluid

Het boek Gevangen in geluid gaat over Gaby Olthuis, moeder van twee kinderen, die lijdt aan een ondraaglijke vorm van oorsuizen. Wanneer er na een jarenlange strijd geen verlichting komt, besluit zij tot euthanasie. Hoe is zij zover gekomen?

Gaby’s moeder Joan van Baarle beschrijft in haar boek de lange weg die haar dochter heeft afgelegd langs medisch specialisten en alternatieve genezers. Gaby bleef hoop houden, tot op het laatste moment. Want boven alles wilde ze leven.

Gaby Olthuis Fonds

1,2 miljoen mensen

Alleen al in Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen last van een vorm van oorsuizen. Gevangen in geluid volgt om die reden niet alleen de persoonlijke strijd van Gaby, maar geeft ook een belangrijk signaal ter voorkoming van deze nog ongeneeslijke aandoening. Daarnaast wordt het verhaal van Gaby verweven met negen portretten van mensen die aan oorsuizen lijden.

boek over tinnitus

Boeklancering

De boeklancering van Gevangen in geluid, geschreven door Joan van Baarle, heeft plaatsgevonden op donderdag 14 september 2017. Het boek is o.a te koop bij de boekwinkel, bij uitgeverij Lucht BV en bij bol.com en kost 17,50.

Joan van Baarle (1946) studeerde politicologie en had verschillende leidinggevende functies bij de opvang van asielzoekers en mishandelde vrouwen.

De opbrengst van dit boek gaat naar het Gaby Olthuis Fonds, een fonds voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van tinnitus.